Trerätters hemma

 

Mamma och pappa lagade trerätters igår!

Då tänkte jag att jag skulle skriva lite om hur det var.

Förrätten var löksoppa med rostat vitlöksbröd.

Det var jättegott! Även om det är en sådan enkel soppa så är den jättegod. Jag är inte sådär jätteförtjust i just löksoppa men detta var jättegott och så hade jag en liten idé. Det hade nog varit gott om man gjort samma soppa och lagt i lite nudlar också, mums. Men det var jättegott! Betyg: ★★★★☆

Huvudrätten var grillad entrecôte med potatis, sparris och hemmagjord bearnaisesås.

Allt var jättegott! Rätt mängd salt på sparrisen (Som jag vill ha det iallafall) och gott kött. Bearnaisesåsen var jättegod helt enkelt. Jag har faktiskt inget dåligt att säga om den här rätten. Betyg: ★★★★★

Sist men inte minst så bakade mamma efterrätten. En paj med maräng ovanpå och hallon i.

Jag personligen fullkomligt avskyr paj men kan tycka om det om den är kall. Så bara för min skull så hade mamma kylt ner den vilket var väldigt snällt!

Marängen hade inte stelnat däremot vilket gjorde att jag först inte tyckte om pajen alls. Så jag halvt massakrerade pajen, tog bort marängen och åt pajen med bara hallonen och bottnen. Så i slutändan så var pajen jättegod!

Betyg: ★★★★☆

Hemmalagat kanske är bäst?

This entry was posted in Föräldrarnas kök. Bookmark the permalink.

2 Responses to Trerätters hemma

  1. Erik Häll says:

    Tack för det fina betyget!

  2. -FH- says:

    Mycket trevligt reportage!^^
    Diggar denna matblogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>